Hop extract

Onze hop extract wordt geproduceerd in Duitsland.


Hop zijn de bloemen van de klimplant Humulus lupulus. Ze worden primair wordt gebruikt voor de bittere smaak en de houdbaarheid van bier, waaraan ze een bittere, citroen-achtige smaak geven. Ze worden ook voor diverse doeleinden in andere dranken en de kruidengeneeskunde gebruikt. Het eerste gedocumenteerde gebruik van hop in bier stamt uit de 9e eeuw. Hop planten hebben een voorkeur voor vochtige, gematigde temperaturen en de gedijen in dezelfde grond als aardappelen. De toonaangevende aardappel producerende lande zoals de  Verenigde Staten en Duitsland zijn dan ook de grote hop-producenten. De oogst geschiedt aan het einde van de zomer. 


Hop worden gebruikt in de kruidengeneeskunde op een manier vergelijkbaar is met die van Valeriaan, als een middel tegen angst, rusteloosheid en slapeloosheid. De zogenaamde flavonoïden in de hop werken als fyto-oestrogenen, verminderen van het aantal opvliegers en zijn van belang bij hormonale behandeling van de overgang.


Humulus lupulus (hop) staat bekend om zijn kalmerend effect en wordt gebruikt voor de behandeling van slapeloosheid. Lupulus ontspant uw lichaam en geest en bevordert de nachtrust.  De FDA heeft Lupulus goedgekeurd voor slapeloosheid.


Hop extract zit in onze producten Femeno 1 en Pre Sleep.